Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 4 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Porsche Panamera Sports Turismo wordt vijfzitter

We moeten er nog even op wachten, maar een jaar na de introductie van Porsche Panamera in oktober introduceert het merk ook een tweede carrosserievariant van het model: de Sports Turismo.

De Sports Turismo is de eerste Panamera met vijf zitplaatsen, in tegenstelling tot de normale Panamera die er nog net als de vorige generatie vier heeft. Hiermee hoopt Porsche de verkoopaantallen te stimuleren. Van de huidige Panamera werden in zeven jaar tijd 150.000 stuks verkocht. Dat hadden er meer kunnen zijn, zo laten Porsche-verkopers weten, als de sportsedan ook met een driepersoons achterbank verkrijgbaar was geweest.

Lifestyle-combi

Wat we horen is dat Porsche de ‘Sports Turismo’ hoger in de markt zet, met louter de sterkere benzine- en turbomotoren. De auto moet dan ook een echte lifestyle-combi worden. Aan designer Michael Mauer de vraag of de twee varianten ook qua karakter van elkaar verschillen? “Nee,” reageert hij, “als je tenminste het design buiten beschouwing laat. De ‘Sports Turismo’ is een afgeleid model en zal veel overeenkomstige componenten hebben.” Volgens Mauer ligt het design dicht bij het studiemodel dat hij voor de Autosalon van Parijs 2012 tekende. Porsche zal beide Panamera’s wereldwijd verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.