Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Porsche Panamera Shooting Brake bijna startklaar

Porsche brengt al komend jaar de Shooting Brake-variant van de fonkelnieuwe Panamera op de markt. Dat is nog geen jaar na de lancering van de tweede generatie Panamera, die wederom als vijfdeurs hatchback debuteert.

PORSCHE_Panamera_h
Porsche Panamera , Computerillustratie Schulte Design

Designevolutie

Zoals bekend brengt Porsche dit jaar de nieuwe Panamera op de markt. De auto debuteert in oktober op de Autosalon van Parijs, maar wordt al binnen afzienbare tijd aangekondigd. De nieuweling zal een designevolutie van de huidige editie zijn, al zal Porsches designbaas Michael Mauer het oorspronkelijke ontwerp van de Nederlander Harm Lagaay verder aanscherpen. Mauer is een fan van een ‘clean’ ontwerp met een minimum aan lijntjes en grote oppervlakken.

Bodystijl

Hoe de tweede carrosserievariant van de Panamera, een vijfdeurs Shooting Brake, eruit komt te zien, laat zich makkelijk raden. Onder de supervisie van Mauer presenteerde Porsche enkele jaren geleden al het studiemodel Sport Turismo, waarmee de designbaas niet alleen het potentieel van een tweede bodystijl liet zien, ook de designrichting voor toekomstige modellen, inclusief de Macan.

De nieuweling zal een designevolutie van de huidige editie zijn

Porsche Panamera
Porsche Panamera , Computerillustratie Schulte Design

Traditionele sedanmarkten

Porsche heeft hoge verwachtingen voor beide carrosserievarianten, al is de vraag of traditionele sedanmarkten als China en de Verenigde Staten open staan voor een stationwagonachtige Panamera. Dat weten we over enkele jaren.

LEES OOK: TE KOOP PORSCHE PANAMERA VAN OUD PREMIER BALKENENDE

MSB-architectuur

Voor de nieuwe generatie Panamera heeft Porsche een nieuwe bodemarchitectuur ontwikkeld, die lichter is dan het huidige platform van de sportsedan. Dit zogeheten MSB-platform dient tevens als basis voor onder andere de nieuwe Bentley Continental GT (2017).

PORSCHE_Panamera_Shooting-Brake_silver
Porsche Panamera Shooting Brake, Computerillustratie Schulte Design

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.