Autovisie
Autovisie Nieuws 30 apr 2022

Toefje 911 Sport Classic voor alle nieuwe Porsche 911-modellen

Met een oplage van 1250 stuks is de nieuwe 911 Sport Classic voor slechts een kleine groep liefhebbers weggelegd. Maar dat geldt niet voor het bijzondere interieur van de nieuwe gelimiteerde editie. Porsche gaat het aanbieden op de reguliere 911-types.

heritage design package

Nu ja, niet als één geheel en tot in detail. Porsche Exclusive Manufaktur houdt het geheel exclusief voor de 911 Sport Classic. Maar bepaalde delen komen beschikbaar voor de reguliere 911-modellen. Het gaat bijvoorbeeld om de two-tone semi-aniline leren bekleding in de kleurstelling Black/Classic Cognac en de leren bekleding in Black, die beide in de Sport Classic met het ‘pepita houndstooth’-patroon zijn gecombineerd. De gehele aankleding kun je op een 911 bestellen, inclusief de deurpanelen.

heritage design package

Exclusive Manufaktur

In de hoofdsteun brengt Porsche Exclusive Manufaktur dan ook direct het familiewapen aan, zoals dat reeds is te bestellen op alle Porsche-modellen. In de leren afwerking van de centrale armsteun verschijnt bovendien het logo van ‘Porsche Exclusive Manufaktur’. Een ander detail van de 911 Sport Classic is de aankleding van het instrumentencluster. Het komt geheel overeen met dat van de Heritage Design-types, op dit moment bestaande uit de 911 4S Heritage Design Edition en de 911 Sport Classic.

Net als bij die special editions brengt Porsche het logo aan de passagierszijde van het dashboard aan. Afwijkend is echter het materiaal. Goud maakt plaats voor zilver. Tot slot maken dorpelsierlijsten met 911-vermelding en de specifieke Heritage Design-vloermatten deel uit van het pakket. De fabrikant biedt de mogelijkheid om het 911 Sport Classic-interieur in een andere 911-telgen te bestellen vanaf september 2022 aan.

heritage design package

Heritage Design Package

Op de prijslijst staat de optie vermeldt als Heritage Design Package Classic, een hele mond vol. Of het voor de klant overzichtelijk blijft, is nog de vraag. De fabrikant heeft reeds de namen Heritage Design Package en Heritage Design Edition in gebruik. Heritage Design Package Classic staat dus voor de interieuraankleding in de stijl van de 911 Sport Classic. Heritage Design Package – zonder Classic -toevoeging- is het optionele exterieurpakket voor de 911 Speedster, zoals die enkele jaren terug in een oplage van 1948 stuks leverbaar was.

Van alle kopers kozen ongeveer 750 personen voor het prijzige pakket, bestaande uit onder andere wit gespoten voorschermen, startnummer op de portieren, historische logo’s en Porsche-striping. Het verkoopsucces van het pakket was voor Porsche aanleiding om met een reeks modellen te komen met een historische link, de Heritage Design Editions. In die serie van vier types zijn inmiddels de 911 Targa 4S Heritage Design Edition en 911 Sport Classic gepresenteerd.

Alles over de 911 Speedster

911 Sport Classic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.