Autovisie
Autovisie Nieuws 10 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Porsche eert legendarische Gijs van Lennep

Zeg Gijs van Lennep en je denkt direct aan zijn indrukwekkende autosportresultaten, die hij met een Porsche bereikte. De 24 Uursrace van Le Mans, de Targa Florio, Gijs was niet te stuiten. Vanwege zijn imponerende palmares eert de Nederlandse Porsche-importeur de legendarische coureur met een speciale editie.

Het is een one-off. Speciaal voor Pon Porsche Import gebouwd. De specifieke aankleding van deze Gijs van Lennep edition komt van Porsche Exclusive Manufaktur, de divisie van de sportwagenbouwer waar speciale wensen in vervulling gaan. Zo ook voor de bijzondere uitgave, waaraan de importeur geen speciale of exclusieve naam hangt. In de basis is het een 911 Carrera S waarop het SportDesign Pakket 911 Turbo in hoogglans zwart en de Aerokit-achterspoiler zijn aangebracht. De koets is weliswaar voorzien van een opvallende oranje kleurstelling, meer in het oog springt de afbeelding op de voorklep.

Laktechnologie

Het is een nieuwe gimmick van Porsche Exclusive Manufaktur. Sinds begin dit jaar is het mogelijk om een grafisch element op de voorklep aan te brengen. Het is geen sticker. De afbeelding wordt volgens een direct printing lakprocedé op het carrosseriedeel aangebracht. “De geheel nieuwe laktechnologie is vergelijkbaar met die van een inkjetprinter. De printkop kan lak aanbrengen op driedimensionale oppervlakken zonder ‘overspray’, waardoor Porsche Exclusive Manufaktur complexe vormen zoals een vingerafdruk feilloos kan creëren”, aldus de importeur. In het geval van de Nederlandse one-off ter ere van Gijs van Lennep is gekozen voor de vingerafdruk van de voormalige Formule 1-coureur.

Instaplijsten

Overigens blijft het niet bij de vingerafdruk, ook specifiek voor dit model zijn de instaplijsten. Ook die verwijzen naar Gijs van Lennep, de voormalige fabriekscoureur van Porsche. Naast de naam staat ook de handtekening op de sierlijsten. De 911 Carrrera S met ook nog Exclusive-achterlichten en een lichtgewicht dak van carbon beschikt over de bekende dubbelgeblazen 3.0-zescilinder boxermotor (450 pk).

De 308 km/h snelle 911 is niet te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.