Autovisie
Autovisie Nieuws 14 aug 2017

Only in America: Vergoeding voor spiegelend Porsche-dashboard

Een groep Amerikaanse Porsche-bezitters heeft eind vorig jaar Porsche aangeklaagd. Waarom? Omdat het met licht leer beklede dashboard in hun auto’s hinderlijk in de voorruit weerspiegelt. Nee… nee… niet gniffelen nu!

De boze eigenaren – van de website DashboardGlareClassAction.com – hebben nog gewonnen ook. Althans, Porsche heeft een schikking voorgesteld. Amerikanen met een Porsche uit de jaren 2007 tot en met 2016 kunnen een financiële vergoeding krijgen als ze een dashboard in de kleur Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Grey of Sand Beige hebben.

Polariserende zonnebril

Porsche keert per geval tussen de 50 en 175 dollar uit (42 – 148 euro). Dit als Porsche-bezitters maatregelen hebben getroffen om de weerspiegeling van het dashboard te verminderen, zoals het kopen van een polariserende zonnebril. Daarvoor moeten claims voor 21 september binnen zijn. De deadline voor het declareren van andere kosten kan nog tot 25 juni 2018.

Dure rechtszaak

Volgens Porsche is geen van de eigenaren gestopt met het gebruiken van zijn of haar auto, zijn er verder geen gevaarlijke situaties ontstaan en is er niemand gewond geraakt. Het merk lijkt echter bang te zijn voor een dure en slepende rechtszaak, dus is het gezwicht voor de bezwaren van de DashboardGlareClassAction-groep.

Onder de hamer: Porsche 917K van Jo Siffert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.