Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Porsche Cayenne Coupé voor de lens

Het is een publiek geheim dat Porsche later dit jaar het leveringsprogramma van de Cayenne verrijkt met een Coupé-variant. Dus waarom geheimzinnig doen en veel camouflagemateriaal verspillen, moet Porsche hebben gedacht.

porsche cayenne coupe Zie hier de Cayenne Coupé. Hoe de auto aangeduid gaat worden, is nog niet officieel bekend. In de wandelgangen wordt de toevoeging coupé gebruikt. In vergelijking met de reeds verkrijgbare carrosserievariant krijgt de extra bodystijl een lagere daklijn, die sneller afloopt dan bij het huidige type het geval is. Door de afwijkende lijnvoering heeft Porsche ook andere carrosseriedelen moeten aanpassen, zoals de bumpers en diffusor. In de achterklep is onder de achterruit een uitklapbare spoiler opgenomen.

Lagere daklijn

De schuin aflopende achterzijde zorgt voor een kleiner interieurvolume. Of Porsche ervoor kiest om de achterbank lager te plaatsen om het verlies aan hoofdruimte op te vangen, is niet bekend. De fabrikant maakt op zeker van de Cayenne Coupé een vijfzitter. Een vierzitsconfiguratie, waarvan de concurrentie eerder gebruik maakte, wordt als standaardopstelling niet positief ontvangen.

X6, GLE Coupe en Q8

Met de Cayenne Coupé reageert Porsche op de toenemende vraag naar SUV’s en specifiek op sportiever gelijnde modellen. Van de premiummerken trapte BMW in 2008 met de X6 af. Mercedes volgde in 2015 met de GLE Coupé en Lamborghini en Audi presenteerden hun creaties (respectievelijk Urus en Q8) afgelopen jaar. Naast Porsche werkt ook Bentley aan een coupévariant van de Bentayga.

Sterkste motoren

De Cayenne Coupé zal komende zomer worden voorgesteld. De levering start nog dit jaar. Porsche positioneert de Coupé boven de reguliere Cayenne en zal het nieuwe model met louter de sterkste krachtbronnen aanbieden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.