Autovisie
Autovisie Nieuws 18 dec 2020

Porsche 911 Carrera 4S Ben Pon Jr. komt er 20 keer

Een dik jaar na de presentatie van de speciale editie Ben Pon jr. is het productiemodel klaar. Slechts 20 exemplaren bouwt Porsche Exclusive Manufaktur van de limited edition, die ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Pon Porsche Import naar de voormalige directeur Ben Pon Jr. is vernoemd.

De speciale editie is door het huidige management van de Porsche-importeur samengesteld en wordt door Porsche Exclusive Manufaktur. Als basis voor het unieke model dient de 911 Coupé, in de uitvoering Carrera 4S. De toevoeging van ‘Ben Pon jr.’ aan de naam staat voor de specifieke (paint-to-sample) kleur Fischsilbergrau. Deze tint is niet voor niets gekozen, want het merk spoot in 1949 zijn allereerste auto voor de Nederlandse markt -een 356 Knickscheibe- in dezelfde tint.

SportDesign

Om de auto een exclusief karakter te geven, beschikt de Ben Pon Jr. editie over de SportDesign-voorbumper, SportDesign sideskirts en aluminium sierlijsten rond de zijruiten. Daarnaast zet Porsche de sportcoupé op Carrera Exclusive Design velgen, aan de voorzijde 20 inch groot en achter 21 inch formaat. Ook het Licht Design Pakket is op de optielijst aangevinkt. Optisch onderscheidt de ‘Ben Pon jr.’ zich tevens door zilverkleurige sporteindpijpen, die het aanwezige sportuitlaatsysteem verklappen.

Verlichte ‘Ben Pon jr.’-dorpellijsten

Het interieur van de 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ is aangekleed met verlichte ‘Ben Pon jr.’-dorpellijsten van donker aluminium en de handtekening van de oud-importeur prijkt eveneens in het interieur. Het eenmalige ‘70 Pon Porsche Import’-logo is op meerdere plekken in de auto terug te vinden, zoals op het sleuteletui, de armsteun van de middenconsole en op de hoofdsteunen. Het interieur an sich kenmerkt zich door lederen interieur in Grafietblauw met stiksels in GT-zilver. Het blauwe leer keert ook op de achterzijde van de sportstoelen terug. Nog een bijzonder detail, de speciale vloermatten zijn met leer afgewerkt

Mega-schaalmodel

De heren en dames van Porsche Exclusive Manufaktur vervaardigen slechts twintig exemplaren van de 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’. Deze Carrera 4S Coupé met 450 pk/530 Nm wordt voor minimaal € 252.200,- aangeboden. Inbegrepen zijn niet alleen de auto, ook een schaalmodel in de maatvoering 1:8, een Exclusive-welkomspakket waarin de initialen van de klant zijn gegraveerd. De giftbox bestaat uit een mal met de exterieurkleur, een sample van het interieur en een usb-stick met foto’s van de auto.

Van jubileum naar ode

Pon Porsche Import vierde afgelopen jaar zijn zeventigste verjaardag, maar op het moment dat het feestje gevierd zou worden, overleed Ben Pon junior. Voor de onthulling van het presentatiemodel van de auto op 30 september 2019 was Porsches topman Dr. Wolfgang Porsche en Detlev von Platen, verantwoordelijk voor sales en marketing binnen de Raad van Bestuur van Porsche AG. Op die dag werd besloten om de jubileumversie naar de voormalige Porsche-importeur en coureur te noemen. Zo ontstond de Ben Pon Jr. editie.

porsche 911 992 70 jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.