Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Porsche 911 pas als laatste over op elektriciteit

Porsche heeft de eerste stappen richting een elektrische toekomst al gezet met de Taycan. Maar de iconische Porsche 911 gaat voorlopig nog niet over op batterijpower. Volgens de Duitse fabrikant is dit model de laatste in de lijn.

Porsche is een van de eerste onder de luxe-autobouwers die al begonnen is met de overstap naar elektrische aandrijving. De Duitsers laten met de Taycan zien dat de stap prima te nemen is. Daarnaast heeft het als doel om de helft van de voertuigen voor 2025 van een stekker te voorzien. Dat betekent niet dat de helft van alle Porsches in de showroom volledig elektrisch is, ook PHEV’s worden meegeteld. Maar het lijkt er nu op dat de Porsche 911 nog niet tot die stekker-Porsches behoort. De Duitsers laten weten dat het icoon als laatste over gaat op elektriciteit.

Aanpassen

“We staan aan het begin van een overgangsfase in de auto-industrie om volledig over te schakelen op elektrisch. Kopers van luxe-auto’s verwachten van ons dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel van ons doel is,” vertelt Klaus Zellmer, president en CEO van Porsche Noord-Amerika, tijdens een bijeenkomst van Bloomberg. “Als we willen blijven bestaan, moeten we ons aanpassen. Als we dat niet doen, dan zullen we buiten de boot vallen.”

Zellmer liet ook weten dat hij zich bewust is van het feit dat er nogal wat ophef is over de elektrificatie van de Porsche 911. Iets wat er zeker aan zit te komen. Klanten hoeven zich hier volgens hem voorlopig geen zorgen over te maken, want het meest herkenbare model van het merk zal pas als allerlaatste zijn benzinemotor hoeven af te staan. Wanneer dat is liet de CEO niet weten.

Actieradius

Waar Porsche zich ook geen zorgen over maakt is ‘range anxiety‘, oftewel de angst om niet genoeg bereik te hebben met een elektrische auto. De gemiddelde Porsche-koper heeft drie auto’s in zijn of haar bezit, dus er is er altijd één waarmee diegene ver genoeg kan komen. Dat neemt niet weg dat de fabrikant stopt met het verbeteren van de actieradius van haar volledig elektrische voertuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.