Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 aug 2017

Porsche 718 GTS startklaar

Het is inmiddels een bekende traditie van Porsche. Wanneer een model in de herfst van zijn leven is aanbeland, brengt de fabrikant een GTS-uitvoering. Dus verschijnt nog dit jaar de GTS-uitmonstering van de 718 Boxster en 718 Cayman.

© RH Fotografie – www.RH-Fotografie.nl

Het gaat nog iets te ver om te stellen dat het einde van de 718-familie in zicht is. Dat het zo is, is weliswaar een feit, maar het duurt nog tot en met 2019 voordat de Duitse sportwagenbouwer de opvolgers (want Boxster en Cayman) presenteert.

Weggestuurd

Voordat het zover is, verschijnt de GTS-versie. De nieuwe uitvoering met de bekende Porsche-naamgeving zal vermoedelijk in november voor de eerste maal aan het publiek worden getoond. De auto staat er in ieder geval als Boxster, want Autovisie-lezer Richard van ‘t Hof kwam in Oostenrijk al het film- en fototeam van Porsche tegen. De cameramensen met onder andere de bekende Mercedes ML-Klasse filmauto was bezig om de open tweezitter op de gevoelige plaat vast te leggen. “Ik was onderweg op de Großglockner. Daar werd al het verkeer stilgezet en doken minstens 10 beveiligingsmensen op, die moesten voorkomen dat er door de automobilisten gefotografeerd zou worden. Ik moest zeker een minuutje of 20 wachten. Mijn oog als fotograaf viel direct op de donkere camera-auto en een model onder een doek. Toen heb ik maar een tactisch plekje opgezocht om alsnog een foto te kunnen maken”, aldus Van ’t Hof.

Typisch

De typisch rode GTS-kleur verklapt direct dat het hier om het voorlopige topmodel van de 718-familie gaat. Wat niet zichtbaar is, is dat de gefotografeerde Boxster beschikt over een 2,5 liter viercilinder boxermotor die voor zijn leven in de GTS van een paar extra paardenkrachten is voorzien. Naar verluidt zou de krachtbron met turbo 15 pk meer leveren dan de geblazen vierpitter uit de S-versie. Dat betekent een motorvermogen van 365 pk.

Upgrade

Naast de motorische upgrade krijgt de GTS uiteraard een opnieuw afgesteld onderstel met kortere veerwegen en afgenomen bodemvrijheid.

Begin 2018

Mocht Porsche de 718 GTS daadwerkelijk op de autoshow in Los Angeles, die in november wordt gehouden, presenteren, dan is de GTS-versie niet voor begin volgend jaar bij de dealer te verwachten. Te meer al de marktintroductie van de Cayenne in december plaatsheeft.

Recente GTS-familie:

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.