Autovisie
Autovisie Nieuws 18 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Polestar: ‘Polestar 1 gewoon te koop, een soort van…’

Polestar onthulde gisteren zijn eerste productiemodel, de Polestar 1. Het leek erop dat de 600 pk sterke coupé alleen via een twee- of driejarig abonnement te krijgen was, maar dat blijkt niet het geval.

Je kunt de Polestar 1 ook gewoon kopen. De informatie van Polestar was daarin absoluut niet duidelijk, dus heeft het merk op Instagram het een en ander verduidelijkt. “Die informatie [Dat je een Polestar 1 niet kunt kopen – RS] is niet correct. Als je liever de auto koopt […] dan kan dat ook.”

100.000 dollar

Polestar lijkt er echter nog niet heel diep over nagedacht te hebben. Volgens Jalopnik zei Polestar-directeur John Goodman bij de onthulling van de Polestar 1: “Als iemand ons iets van 100.000 dollar geeft, gaan we wel een manier vinden [om de auto te verkopen – RS].”

Zes landen

Er worden jaarlijks zo’n 500 Polestar 1’s gebouwd. De hybridecoupé wordt in slechts zes landen geleverd: Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, de Verenigde Staten en China. Er zijn geen plannen om een rechtsgestuurde variant te maken.

Polestar 1: Elektrische sportmerk Polestar trapt hard af

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.