Polestar 2 krijgt digitaal meer vermogen, pech voor leaserijders
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F12%2FR4A0119.jpg)
Eigenaren van een Polestar 2 kunnen hun auto digitaal sneller maken. Allemaal met dank aan een performance upgrade die over-the-air gedownload kan worden. Er is echter een groep die daar (nog) niet van kan profiteren.
Door die update bedraagt het vermogen van de Polestar 2 – in het geval van de Dual Motor-variant – geen 408, maar 476 pk. Dat is een flinke upgrade, zonder dat daar andere hardware voor nodig is. Ook het koppel steeg, met 20 Nm naar een totaal van 680 Nm.
Snellere tussenacceleraties
Daardoor is de Polestar 2 natuurlijk een stuk sneller. Voor de update was-ie in staat om in 4,6 seconden naar 100 km/h te sprinten. Na de update duurt dat nog 4,4 tellen. Polestar meldt dat de 2 vooral sneller is in tussenacceleraties. Specifieker van 80 km/h naar 120 km/h. Dat duurt nu nog maar 2,2 tellen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F12%2FR4A2083.jpg)
“Deze nieuwe update onderstreept hoe connected technologieën de relatie die een autofabrikant met zijn klanten heeft, kan transformeren. De rijbeleving die de Polestar 2 biedt, is iets waar we echt trots op zijn. Het is al in de basis een zeer plezierige auto, en met deze upgrade kunnen we klanten die nog meer beleving willen nu nog meer bieden”, aldus Thomas Ingenlath, ceo van Polestar.
Prijs upgrade Polestar 2
De fabrikant meldt dat de upgrade inmiddels al meer dan 400 keer gedownload is. Wie zijn Polestar 2 wil upgraden, doet dat via de Polestar Extras webshop. Daarna wordt de over-the-air-update naar de auto gestuurd. Dat alles gebeurt overigens niet gratis. De upgrade kost 1000 euro.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F12%2FR4A1900.jpg)
Bovendien meldt Polestar dat de update op dit moment enkel beschikbaar is voor klanten die daarvoor in aanmerking komen. Het komt erop neer dat alleen mensen die de elektrosedan daadwerkelijk hebben gekocht, de update kunnen kopen en installeren. Exemplaren die via een leaseconstructie zijn geregistreerd, vallen vooralsnog buiten de boot.
Niet voor leaseauto’s
De mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen aan de auto is namelijk voorbehouden aan de eigenaar. Auto’s die door leasemaatschappijen worden geleverd of deel uitmaken van een bedrijfswagenpark, zijn geen eigendom van de bestuurder. Polestar werkt wel aan een mogelijke oplossing en dus is het te verwachten dat ook de leaserijder binnenkort van de update kan genieten.
Lees ook:
Ook interessant
-
Opvallend: tweedehands dieselauto’s plots populairder dan elektrische occasions
-
Wordt deze Volvo EX30 de bestverkochte auto van 2024?
-
Duik in de prijslijst: de BMW XM – lekker fout?
-
Dit rijdende paasei kun je binnenkort in Nederland tegenkomen
-
Zo bizar veel belasting betaal jij vanaf 2026 voor een elektrische auto
-
Twintig jaar Bentley Continental GT: De bruut en de troonopvolger
-
Deze 3 betrouwbare occasions koop je voor het geld van een Apple Vision Pro
-
Zie hoe deze Tesla alle elektrische auto’s het nakijken geeft op de Nürburgring
-
25 centimeter en 43 kilometer meer in de Volkswagen ID.Buzz XXXL
-
In deze oerdegelijke Volvo V90 schuilt een pk-monster
-
Wij zijn de tel kwijt! Nóg een Chinees merk naar Nederland: Omoda
-
Voor 4 miljoen euro mag je niet eens de weg op met deze Bugatti