Autovisie
Autovisie Nieuws 4 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Polestar 1 gaat laatste ontwikkelingsfase in

Een heuglijk feit voor Polestar. Het zustermerk van Volvo heeft in zijn Zweedse technisch center de eerste prototypes van de Polestar 1 vervaardigd. Met de bouw van de eerste testvoertuigen kan de kersverse autobouwer eindelijk het testprogramma starten.

Polestar 1 VP_build_001

In vakjargon worden de auto’s Verification Prototypes (VP) genoemd en dat betekent tevens dat deze exemplaren geen rustig leven te wachten staan. Met de verschillende exemplaren start het officiële testprogramma van de autobouwer en de VP-types worden ingezet voor langeduurtesten, onderstelafstellingen, crashtests en heet weer-testen.

Handmatige productie Polestar 1

Polestar bouwt de modellen, waarvan een deel later mogelijk nog als showauto dient zal doen, in een speciale faciliteit, die alle testvoertuigen voor Volvo vervaardigd. In de ruimte in Gotenburg worden de auto’s grotendeels handmatig in elkaar gezet, aangezien aan de productieband in deze fase nog wordt gewerkt. Overigens komt de fabriek van Polestar in China te staan.

Oplage van 34 Polestar 1 VP’s

In totaal maakt Polestar 34 VP-auto’s. De productieversie van de Polestar 1 moet midden volgend jaar het levenslicht zien. Polestar presenteert de auto op de Autosalon van Geneve 2019, die in maart wordt gehouden. De oplage van het model is gelimiteerd tot 500 stuks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.