Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Polestar 1 gaat ruim anderhalve ton kosten

Kun je een Polestar 1 nou kopen? Lang was er onduidelijkheid over die vraag, want bij de introductie van de hybridecoupé repte Volvo vooral over de abonnementen die er mogelijk zijn. Maar een Polestar 1 aanschaffen, kan wel degelijk. Al is hij absoluut niet goedkoop.

Volvo… excuus… Polestar wil in Europa 155.000 euro hebben voor zijn eerste productiemodel (ex. belastingen). Wat de twee- en driejarige abonnementen gaan kosten, wordt in een later stadium bekendgemaakt. In het maandtarief zullen alle kosten (behalve de brandstof) zijn inbegrepen.

Polestar Spaces

Nederland is overigens een van de eerste landen waar de Polestar 1 op de markt komt. Vanaf halverwege 2019 komen er hier – en ook in Zweden, Noorwegen, Duitsland, China en de Verenigde Staten – zogeheten Polestar Spaces, waar klanten met de sportcoupé kunnen kennismaken.

600 pk en 1000 Nm

Polestar was eerst het performancelabel van Volvo, maar is afgesplitst als een apart merk voor sportieve elektromodellen. De Polestar 1 heeft een hybride-aandrijflijn met een elektrische actieradius van 150 kilometer. Hij is 600 pk en 1000 Nm sterk.

Model 3-concurrent

Een jaar na de introductie van de Polestar 1 komt de Polestar 2 – een volledig elektrische tegenhanger van de Tesla Model 3 – op de markt. In 2022 volgt de Polestar 3, wat een elektrische SUV zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.