Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 10 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Polaris Slingshot komt naar Nederland!

Polaris gaat de opvallende driewieler Slingshot leveren in Europa en dus ook in de Benelux. De verkoop moet in het laatste kwartaal van dit jaar starten.

Polaris is vooral bekend van zijn ATV’s (All Terrain Vehicles) en sneeuwscooters. Verder is het bedrijf eigenaar van de motorfietsmerken Victory en Indian. Vorig jaar had het bedrijf een jaaromzet van 4,5 miljard dollar. De Slingshot is een van de nieuwste modellen van het merk en misschien wel de meest bijzondere.

“De Slingshot was in de VS binnen enkele maanden uitverkocht”

De Slingshot heeft net als de Morgan 3 Wheeler twee wielen aan de voorkant en één wiel aan de achterkant. Een 173 pk en 225 Nm sterke 2,4 liter viercilinder benzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak, drijft dat ene achterwiel met een riem aan. Het voertuig weegt 755 kilogram en wordt gebouwd op een stalen frame. Hij heeft elektrische stuurbekrachtiging, ABS, tractiecontrole en stabiliteitscontrole. De Slingshot biedt plaats aan twee personen, die naast elkaar kunnen zitten.

In de Verenigde Staten wordt de Slingshot al enkele maanden geleverd. Het voertuig was binnen enkele maanden uitverkocht. Dario Baraggia, Slingshot Brand Manager voor Polaris EMEA, verwacht een soortgelijke trend in Europa. Polaris opent daarom nu al de orderboeken voor mensen die een garantie willen dat ze één van de voor Europa bedoelde Slingshots kunnen bemachtigen. De prijs van de Polaris Slingshot is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.