Autovisie
Autovisie Nieuws 14 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Pininfarina werkt aan luxe SUV

Zestig wereldburgers hebben op de Autosalon van Genève hun interesse in de hier afgebeelde elektrische hypercar Pininfarina Battista geuit. Precies 22 hebben al twee ton als aanbetaling overgemaakt.

Pininfarina Battista

Daar zitten nog geen Nederlanders tussen, maar wanneer binnenkort het dealercontract met een grote Nederlandse specialist in exclusieve auto’s is getekend, kan daar verandering in komen. Pininfarina geeft aan dat de gesprekken zich in de laatste fase bevinden.

Grondlegger

De 1900 pk sterke elektrosportwagen (range 450 km) kost belastingvrij twee miljoen euro. Hij gaat eind 2020 in productie. In een tijdsbestek van drie jaar vervaardigt Pininfarina 150 stuks. De ontwikkeling van de 350 km/h snelle Battista is in handen van het Kroatische Rimac, dat een onderhuids identieke Concept Two uitbrengt. Ook van de Rimac komen er 150 stuks op de markt. Pininfarina brengt de Battista, vernoemd naar de grondlegger van het Italiaanse designhuis en autofabrikant met modellen als de Ferrari Testarossa en Peugeot 205 Cabriolet op zijn naam, kort na de Rimac op de markt.

Bentayga

In de designstudio’s van Automobili Pininfarina – een dochtermaatschappij van het designhuis – wordt momenteel hard gewerkt aan de volgende modellen. Er staan er twee op stapel, waaronder een luxueuze SUV als tegenhanger van de Bentayga.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.