Autovisie
Autovisie Nieuws 9 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Pininfarina Sergio – één van zes – te koop in Nederland

De markt voor klassieke en bijzondere Ferrari’s is bijna te krankzinnig voor woorden. Neem deze Pininfarina Sergio. Het op de 458 Spider gebaseerde model staat te koop in Nederland. Voor 4,3 miljoen euro, exclusief belastingen.

34736_f_sergio_yellow_black_34f

Maar goed, de Pininfarina Sergio is dan ook wel een uiterst zeldzame auto. Er zijn slechts zes exemplaren gebouwd, waarvan dit kennelijk de allereerste is (de website van de dealer vermeldt ‘Nr 1 out of 6’). De Sergio was geïnspireerd op de gelijknamige concept car die Pininfarina in 2013 op de Autosalon van Genève voorstelde.

Zes exemplaren

Het grote verschil met het studiemodel is dat deze Sergio een voorruit heeft. Bovendien zijn nog duidelijk de basislijnen van de 458 Spider te zien, waardoor het uiterlijk van de Sergio wat ons betreft minder goed geslaagd is als dat van de originele concept. En toch, de zes exemplaren die Pininfarina bouwde, waren uiteraard binnen no time vergeven.

458 Speciale

Dit is de eerste Sergio die ‘tweedehands’ op de markt komt. Achterin ligt de 600 pk sterke 4,5 liter V8 van de 458 Speciale, maar die is nog niet eens ingereden. Er staat niet meer dan 118 kilometer op de teller en daar zullen de komende jaren vast weinig aanvullende kilometers bijkomen. De Pininfarina Sergio staat bij Carlink International in Elsloo. En zoals gezegd, hij moet 4,3 miljoen opleveren, wat de nettoprijs is.

Pininfarina Sergio Concept (2013)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.