Autovisie
Autovisie Nieuws 21 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Pierre Gasly nieuwe teamlid Max Verstappen

Pierre Gasly wordt in het Formule 1-seizoen van 2019 het nieuwe teamlid van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Gasly rijdt nu nog bij Toro Rosso, de ‘kweekvijver’ van Red Bull. Wie het stoeltje van Gasly inneemt is nog niet bekend.

22 jaar

De 22-jarige Fransman Pierre Gasly begon zijn autosportcarrière in de kartwereld. Hij nam deel aan het Franse F4-kampioenschap in 2011, maakte de overstap naar Formula Renault 2.0 en won in die klasse in 2013. Als onderdeel van het Red Bull Junior Programme reed hij in de 3.5 Renault-raceklasse voor Arden Motorsport voordat hij in 2015 de overstap maakte naar GP2 en reserverijder van Red Bull Racing werd. Hij won in 2016 het GP2 Drivers’ Championship en nam in 2017 deel aan het Super Formula Championship in Japan. Hij maakte in 2017 zijn debuut in de Formule 1. Een talentvol rijder dus.

Stoelendans

In de Formule 1-wereld is een ware stoelendans gaande. De Australiër Daniel Ricciardo maakte onlangs zijn overstap naar Renault F1 wereldkundig, Alonso verlaat het F1-circuit en wordt bij McLaren vervangen door Carlos Sainz en Lawrence Stroll, de vader van F1-rijder Lance Stroll, kocht onlangs Force India.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.