Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Pickup van Audi een stuk concreter

Gaat het er op korte termijn toch van komen, een pickup van Audi? Het management van Audi heeft nu wel een heel duidelijke hint gegeven.

In de afgelopen jaren is door de Audi-top zorgvuldig naar een pickup-model gekeken en het heeft er alle schijn van dat de auto nog dit jaar getoond gaat worden. Niemand minder dan Audi’s topman Markus Duesmann zegt tegen AutoCar over de auto met open laadbak: “Ik kan niet beloven dat we er een uitbrengen, maar we kijken er naar.” Hij voegt daar aan toe: “Eigenlijk, we zullen iets op de korte termijn presenteren.”

Creatie van Ford

Over een pickup met de vier ringen op de grille wordt al geruime tijd gesproken en de fabrikant voedde de speculaties enkele jaren geleden door aan te geven naar een pickup te kijken. Wat Audi van plan is, is echter niet bekend. De vraag is of de Duitsers aanhaken bij het project van Ford en Volkswagen dat respectievelijk de Ranger en Amarok uitbrengen. De wagen is een creatie van Ford, waaraan Volkswagen bij bijdraagt. Maakt Audi het zich makkelijk door op hetzelfde ladderchassis een gefacelifte koets van de Ranger en Amarok te plaatsen of kiest de autobouwer voor een totaal eigen ontwerp?

Mercedes X-Klasse
Mercedes X-Klasse

Spaanse Mercedes

De laatste optie vergt een flinke financiële investering. Maar geen van de twee opties behoedt het merk van een risico. Mercedes-Benz koos voor zijn kortstondig geleverde X-Klasse er ook voor om op een bestaande basis een pickup uit te brengen. De Duitsers kozen voor de in Spanje gebouwde Nissan Navara, gaven de wagen hertekend plaatwerk (uitgezonderd het dak), een eigen elektronische architectuur en een aangepast dashboard. Het merk noemde de wagen een premium-pickup, maar het koperspubliek dacht er anders over. De X-Klasse ging al snel weer uit productie.

Elon Musk, Tesla, Cybertruck
Tesla Cybertruck (Afbeelding: Tesla)

Elektrisch als tegenhanger Tesla?

Gezien de synergie van de autobouwer binnen de productprogramma’s van het Volkswagen-concern lijkt een compleet eigen creatie uitgesloten, tenzij de fabrikant kiest voor de MEB-architectuur. Audi zou dan Tesla en Ford kunnen aftroeven, dat respectievelijk de Cybertruck en F150 met elektrische aandrijving uitbrengen. Binnen afzienbare tijd geeft Audi het antwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.