Autovisie
Autovisie Nieuws 28 apr 2017

Oeps! Leaseactie loopt te goed, Peugeot verliest bakken met geld

PSA Group heeft in Duitsland drie topmanagers ontslagen omdat ze eigenlijk te succesvol waren. Ze waren verantwoordelijk voor een leaseactie die veel beter liep dan gedacht en waardoor een paar duizend 208’s met verlies van de hand werden gedaan.

peugeot_208_5-door_14

Volgens Automobilwoche bood Peugeot, in samenwerking met Sixt Leasing en internetprovider 1&1, de 208 aan voor een maandelijks leasetarief van slechts 99 euro, inclusief verzekering en wegenbelasting. De verwachting was dat er zo’n driehonderd klanten van gebruik zouden maken, maar al snel werden dat er vijfduizend, waardoor Peugeot flink het schip in ging.

“De verwachting was dat er zo’n driehonderd klanten van gebruik zouden maken”

Dit kwam het merk op heftige kritiek van zijn eigen dealers te staan, aangezien die normaal gesproken ongeveer vijfduizend 208’s per halfjaar verkopen. Bovendien daalden de 208-verkopen in het eerste kwartaal van dit jaar met zo’n 13 procent tot 2749 exemplaren. Peugeot trok zijn leaseaanbieding afgelopen vrijdag dan ook haastig in.

LEES OOK: PEUGEOT 3008 UITGEROEPEN TOT AUTO VAN HET JAAR 2017

En natuurlijk moeten er koppen rollen, dus ontsloeg PSA gelijk de drie managers die verantwoordelijk waren voor de actie: Peugeot Duitsland-baas Benno Gaessler, Peugeot-leasedirecteur Olivier Ferry en Holger Boehme, hoofd business-to-business bij Peugeot Citroën. Voor context: Peugeot verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar 15.122 auto’s in Duitsland, wat neerkomt op een marktaandeel van 1,8 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.