Autovisie
Autovisie Nieuws 18 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Peugeot komt met geëlektrificeerde sportmodellen

Peugeot kondigt de ontwikkeling aan van een nieuw gamma geëlektrificeerde sportwagens. Vanaf 2020 moet de eerste verschijnen. Deze aankondiging heeft wel een gevolg, want om volledig te kunnen focussen op de ontwikkeling van nieuwe sportmodellen, neemt Peugeot eind 2018 afscheid van het WRX-kampioenschap.

Volledig elektrische aandrijflijn

Elektrificatie speelt een steeds grotere rol bij Peugeot. In 2019 verschijnt de nieuwe generatie 208 die ook met een volledig elektrische aandrijflijn komt. Daarnaast introduceerde Peugeot op de Autosalon van Parijs plug-inhybrides versies van de 508, 508 SW en 3008, onder de noemer Hybrid4.

High-performance geëlektrificeerde sportauto’s

Peugeot gaat in de toekomst nog een stap verder met een range van high-performance geëlektrificeerde sportauto’s met lage emissies. Deze modellen worden in samenwerking met Peugeot Sport-teams ontwikkeld. In 2020 start Peugeot met marktintroducties.

Rijplezier

“Rijplezier vormt het hart in de historie van ons merk”, stelt Jean-Philippe Imparato, CEO van Peugeot. “Elektrificatie is een nieuwe kans om nieuwe high-performance-versies aan te bieden aan onze klanten die op zoek zijn naar sportiviteit met lage emissies.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.