Autovisie
Autovisie Nieuws 20 okt 2019

Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Opel Vivaro aan de stekker

Het Franse autoconcern PSA Group gaat zijn bestelautofamilie in meerdere elektrische versies aanbieden. Het verschil zit hem in de beschikbare batterij. Zo kan er met de elektrische Peugeot Expert, Citroën Jumpy, en Opel Vivaro 200 tot 300 km worden afgelegd.

psa ev bus

De elektrische versies van de drie bestelwagens komen in 2020. In welke carrosserievarianten de elektroversies komen, zegt PSA nu nog niet. De Fransen komen daar binnenkort op terug. Vast staat dat er voor het drieluik Peugeot Expert, Citroën Jumpy, en Opel Vivaro twee accupakketten beschikbaar komen. Met de kleinste capaciteit (50 kWh) kom je maximaal 200 km ver, zo stelt de fabrikant. De uitvoering met groter accupakket (75 kWh) haalt 300 km. PSA ontwikkelt de elektrische versies in eigen beheer. De van de drie bestelwagens afgeleide Toyota ProAce zal eveneens met de elektro-aandrijving beschikbaar komen.

e-modellen

De drie elektrische bestelwagens maken deel uit van PSA’s plannen om het complete leveringsprogramma te elektrificeren en van alle productlijnen een volledig elektrische variant aan te bieden. De Fransen kiezen ervoor om de versie met elektromotor te baseren op de bestaande modellen in plaats van de ontwikkeling van een specifieke carrosserie. PSA bouwt de e-modellen op dezelfde productielijn als de versies met verbrandingsmotoren.

Programma

Het concern levert op dit moment onder andere een elektrische Peugeot i0n en Partner, Citroën Berlingo en Opel Ampera-e, waarvan laatstgenoemde stamt uit Opels GM-periode. Volgend jaar start de verkoop van de Opel Corsa-e, DS 3 Crossback e-Tense en Peugeot e-208 en e-2008.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.