Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Peters Proefrit: modellen met autosportgenen

Welke autosportfan heeft er niet maanden naar uitgekeken, de start van het Formule 1-seizoen in Australië dit weekeinde? Helaas werd uit vrees voor een verdere verspreiding van het coronavirus de eerste F1-race afgeblazen en zijn inmiddels meerdere races geschrapt. Voor wie toch zijn autosporthart sneller wil doen laten kloppen, selecteert Autovisie zes afleveringen van Peters Proefrit onder het mom van ‘modellen met autosportgenen’.

Racen met auto’s, het begon ooit als een leuke bezigheid, maar al snel fungeerde de race-activiteiten als de basis voor toekomstige modellen. En dat is vandaag de dag nog steeds zo. Autosport levert nieuwe technieken en ontwikkelingen op en dat zien we in de hedendaagse auto’s terug. Maar het gaat verder. Want in sommige raceklasses dient er tegenover de raceversie een variant voor de openbare weg te staan.

Youngtimer en oldtimer

Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed in de afgelopen jaren uiteenlopende liefhebbersauto’s, van betaalbaar tot kostbaar, van klein tot groot en van youngtimer tot klassieker. Inmiddels heeft Peter Hilhorst 77 auto’s onder handen genomen. Uit die serie selecteren we zes Peters Proefrit video’s en die hebben autosport als gemeenschappelijke deler. De Lancia Delta Integrale, de Subaru Impreza GT Turbo en de Ford Escort RS Cosworth bijvoorbeeld. Illustere modellen die actief waren in het wereldkampioenschap rally en daar velen successen boekten. Voor de openbare weg waren de modellen niet minder sensationeel. Peter Hilhorst stapte achter het stuurwiel en geeft zijn oordeel. En wat te denken van het excentrieke circuitmonster Renault Clio V6? En de Mercedes-Benz 190 2.3-16?

Cadillac CTS-V

Elke twee weken test Peter Hilhorst een opvallende youngtimer, klassieker of liefhebbersauto. In aflevering 77 staat de Cadillac CTS-V centraal, een onvervalste Amerikaanse sportsedan. Het was Cadillacs antwoord op de BMW M-, Audi RS- en Mercedes AMG-modellen. De Peters Proefrit 77 gaat zondag 15 maart om 19.00 uur online.

Peters Proefrit

Meer video’s uit de exclusieve Autovisie-reeks van Peters Proefrit zien? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.