Autovisie
Autovisie Nieuws 6 okt 2015

Crash 20 miljoen pond kostende Aston Martin Stirling Moss

Afgelopen weekend vond op Castle Comb de Autumn Classics plaats, een event waarbij diverse klassieke racers in actie komen. Voor de ex-fabrieks Aston Martin DBR1 ging het echter gruwelijk mis.

aston_martin_dbr1_1

In de tiende ronde van de race supercars of the 1950s werd de Aston aangereden door een Austin Healey en een Jaguar waarbij zowel voor- als achterzijde flinke schade opliepen. Aan het stuur zat eigenaar Adrian Beecroft die zelf niet gewond raakte. De DBR1 die een geschatte waarde heeft van 20 miljoen pond zal weer worden hersteld. Juist door die waarde is zo’n auto weer helemaal op te lappen.

“De DBR1 die een geschatte waarde heeft van 20 miljoen pond zal weer worden hersteld”

Met de DBR1 streed Aston Martin eind jaren ’50 mee in de sportscar racerij met beroemde coureurs als Tony Brooks, Jack Brabham en Stirling Moss aan het stuur. De auto’s scoorden diverse overwinningen en twee DBR1’s behaalden in 1959 de plekken 1 en 2 tijdens de 24 Uur van Le Mans. De DBR1/2, bestuurd door Carroll Shelby en Roy Salvadori won de race, de DBR1/4 van Maurice Trintignant en Paul Frère werd tweede. DBR1/4, met kenteken NSK 693, is nog enige tijd eigendom geweest van Moss maar is tegenwoordig geregeld te zien tijdens klassieke evenementen. En juist die auto werd dus dit weekend stevig gemodificeerd.

Klik hier voor de foto’s van de zwaar beschadigde Aston Martin.