Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Pagani Huayra Roadster maakt zich op voor debuut

De belangrijkste ingrediënten blijven gelijk, alleen is de hypercar dit keer dakloos. Over drie maanden wordt de Pagani Huayra Roadster onthuld en daarom begint het merk alvast met plagen.

Iets zwaarder

Na de honderd exemplaren van de Huayra en twintig exemplaren van de Huayra BC is het nu tijd voor de Pagani Huayra Roadster. Net als van de dichte versie gaan er ook van de Roadster honderd gebouwd worden. Daarvan wordt overigens nu al gezegd dat ze uitverkocht zijn. Geen zware elektrische kap, maar een uitneembaar dakpaneel van koolstofvezel. Toch moet de Huayra Roadster iets zwaarder worden, door enkele verstevigingen.

Genève

Pagani trekt het doek officieel van de hypercar op de Autosalon van Genève op 9 maart. Dan pas weten we alle details. Wat wel al bekend is, is dat hij dezelfde 6,0 liter V12 met dubbele turbo’s gaat krijgen als die ook in de Huayra en Huayra BC gebruikt wordt. Waarschijnlijk wordt hij minder extreem afgesteld dan in de BC, waarin de motor 800 pk levert. Toch is de kans groot dat Pagani ervoor kiest om hem iets krachtiger te maken dan de standaard Huayra, waarin de motor maximaal 730 pk levert. De motor wordt gekoppeld aan een sequentiële zevenversnellingsbak. De prestaties moeten nagenoeg gelijk zijn. Dat betekent dat hij in ongeveer 3,3 tellen naar 100 km/h zal sprinten en een topsnelheid van 370 km/h heeft.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.