Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Pagani gooit EV-hypercar in vuilnisbak

Horacio Pagani, bouwer van extreme supercars, was van plan om een elektrische hypercar uit te brengen, maar de plannen die hij destijds aan Autovisie ontvouwden, heeft hij in de vuilnisbak gedeponeerd. Er komt geen elektrohypercar.

Na de opvolger van de Huayra zou Pagani met de elektrisch aangedreven hypercar komen. De volgende sportwagen van het merk, die momenteel onder de codenaam C10 wordt ontwikkeld, krijgt nog een V12-motor van AMG. Het blok voldoet dankzij de Duitse motorenbouwer en -ontwikkelaar aan de nieuwste emissienormen. Daarna was het de beurt aan de elektrische aandrijflijn, maar die komt er vooralsnog niet.

Onderzoek naar een elektrische Pagani hypercar

Horacio Pagani heeft in de afgelopen jaren naar een dergelijke krachtbron gekeken. In 2018 werd zelfs een team techneuten samengesteld om de elektrische aandrijfbron te onderzoeken.

Tegelijkertijd ondervroeg Horacio Pagani zijn trouwe klanten. Want zij moeten de volgende Pagani-sportwagens kopen. Het resultaat was negatief, zo bericht het Engelse AutoCar nu. Na de vier jaar durende studie wil geen Pagani-klant een elektrische hypercar. Pagani gooit de plannen nu in de prullenbak.

Vraagtekens rondom duurzaamheid

De meest gehoorde klacht onder kopers van een hypercar is het gebrek aan emotie van een elektrische auto. Daarnaast voert de eigenaar van de sportwagenbouwer aan dat het gewicht te hoog is en de productie van de elektrische energie niet overal duurzaam is. Hij is ook van mening dat de klimaatimpact van auto’s als een Pagani zeer klein, gelet op bijvoorbeeld de productievolumes. “Op dit moment wordt 90% van de energie geproduceerd zonder hernieuwbare energiebronnen. Het is dwaas om te denken dat slechts een paar supercars met een verbrandingsmotor in de wereld een negatieve invloed hebben op het klimaat wanneer 90% van de energie op een slechte manier wordt geproduceerd”, zegt de heer Pagani tegen AutoCar.

Volgens de oprichter van het legendarische hypercar-merk, die privé een Tesla rijdt, hebben de sportwagen een accupakket van maar liefst 600 kg nodig, wat meer dan de helft van het totale wagengewicht van de Huayra R is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.