Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Over twee jaar pas test topsnelheid Bugatti Chiron

De Bugatti Chiron is met zijn begrensde topsnelheid van 420 km/h allesbehalve traag. Toch wacht Bugatti nog tot 2018 met een recordpoging met de 1.500 pk sterke hypercar.

Bugatti Chiron mid

Geduld

De Veyron Super Sports haalde in 2010 een topsnelheid van 431 km/h met zijn 1.200 pk sterke 8,0 liter W16. Iedereen verwacht dat de Chiron met zijn 300 extra pk’s een nog hogere topsnelheid zal halen, maar of dat zo is weten we over twee jaar. Bugatti CEO Wolfgang Dürheimer vertelt namelijk aan het Britse CarThrottle dat ze pas in 2018 de onbegrensde snelheid officieel gaan testen. De topman gaat er wel vanuit dat het vorige record zal worden verbroken.

LEES OOK: BUGATTI CHIRON: 1500 PK, 420 KM/H, 2,4 MILJOEN EURO EX. BELASTINGEN

500 km/h

Hoe hard hij ook daadwerkelijk loopt zullen we dan weten. De snelheidsmeter van de Bugatti Chiron is er in elk geval klaar voor: hij gaat tot 500 km/h. Dürheimer verwacht dat de Bugatti Chiron een ‘nieuwe dimensie’ in zal gaan. Het nieuwe snelheidsrecord voor een productie-auto zal onder het toeziend oog van het Guinness Book of World Records worden neergezet. Daarbij dient de auto twee maal voluit te gaan. Bij de tweede poging rijdt de auto in tegengestelde richting. Wij rekenen op net geen 450 km/h, maar dat is pure speculatie.

Hoe hard denk jij dat de Bugatti Chiron gaat? Laat het weten in de reacties hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.