Autovisie
Autovisie Nieuws 9 dec 2016

Vencer in de problemen, Sarthe uit productie

Hoe gaat het eigenlijk met Vencer? Mwoah, niet zo heel best, om eerlijk te zijn. De kleine sportwagenbouwer uit Vriezenveen heeft de productie van de Sarthe stilgelegd en zijn bedrijfspand in de verhuur/verkoop gegooid.

sarthe

“Vencer is niet failliet”, benadrukt oprichter Robert Cobben tegenover AutoRAI.nl, “en heeft ook geen uitstel van betaling aangevraagd.” Toch zit Vencer in de problemen. Een Chinese investeerder zou geld steken in het bedrijf, aldus Cobben, maar tot nu toe heeft hij geen stuiver gezien. “We hadden daarover afspraken gemaakt, maar die zijn niet allemaal nagekomen.”

Hybride chassis

Vencer bereidde een kleine oplage van de Sarthe voor en werkte daarnaast aan de ontwikkeling van een modulair chassis voor een hybride sportwagen. Volgens Cobben wordt er nu aan een oplossing gewerkt. Het bedrijfspand van Vencer is in de verhuur gedaan, maar kan ook worden gekocht.

Le Mans

De Sarthe – genoemd naar het Circuit de la Sarthe nabij Le Mans – werd in 2013 onthuld op de Top Marques-beurs in Monaco. Hij wordt aangedreven door een 622 pk sterke 6,3 liter V8 met compressor. De 270.882 euro (exclusief belasting) kostende auto sprint daarmee in 3,6 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een top van 338 km/h. Er zouden er slechts twee zijn geproduceerd.

Reageer op artikel:
Vencer in de problemen, Sarthe uit productie
Sluiten