Autovisie
Autovisie Nieuws 16 okt 2015

Originele tijdmachine Back to the Future gered

Tijd kent geen genade. Dat geldt zeker voor de originele tijdmachine uit Back to the Future. Een groep liefhebbers restaureerde de in een deplorabele staat verkerende DeLorean DMC-12, net op tijd voor 21 oktober 2015.

Dat is namelijk de dag waar Marty McFly (gespeeld door Michael J. Fox) naar toe gaat aan boord van de tijdmachine in Back to the Future 2. Dat de originele DeLorean met de échte ‘flux capacitor’ decennia na het schieten van de film er totaal verwaarloosbaar bij zou staan, zagen McFly, nog zijn vriend Doc. Emmett Brown (gespeeld door Christopher Lloyd) aankomen. Een groep liefhebbers van de film ging aan de slag en herstelde de wagen. De auto had jaren buiten in de regen gestaan, blootgesteld aan de grijpende handen van gierige filmfanaten die maar wat graag een stukje van de tijdmachine wilden bemachtigen.

“De DeLorean had jaren buiten in de regen gestaan”

De restauratie was dan ook geen makkelijke klus. Het restauratieteam – met daarin onder meer Bob Gale, de producent van de film – ging aan de slag met als doel de DeLorean niet alleen in zijn oude luister te herstellen, maar ook om alle functies weer werkend te maken. Nou ja, alle functies… We hebben inmiddels misschien wel zaken als zelfrijdende auto’s, spraaksturing en zelfdrogende kleding, die allemaal in Back to the Future 2 voorkomen, maar we kunnen in 2015 helaas nog steeds niet écht Back to the Future.

De complete restauratie is vastgelegd op de gevoelige plaat. De volledige restauratiefilm is vanaf 21 oktober – hoe kan het ook anders – verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.