Autovisie
Autovisie Nieuws 14 feb 2018

Oranje Ford Focus RS knalt eruit

Het is niet alleen het Zuid-Koreaanse Gangneung dat momenteel oranje kleurt, ook Groot-Brittannië, het Engelse hoofdkantoor van Ford om precies te zijn. Daar staat de importeur stil bij de vijftigste verjaardag van de Ford Escort. Ter gelegenheid van dat heuglijk feit lanceert het importbedrijf de Ford Focus RS Heritage Edition in een oranje tint.

Ford Focus RS Edition

Enerzijds een groot feest, maar anderzijds een afscheid. De Focus RS Heritage Edition markeert namelijk het einde van de snelste en meest potente Focus van dit moment, de Focus RS. De productie wordt op 6 april gestaakt. De laatste 50 rechtsgestuurde exemplaren vallen onder het ‘Heritage Edition’-label. Ford Focus RS Edition

Deep orange

De speciale versie kleurt ‘Deep Orange’. Verder beschikt het uitzwaaimodel over zwarte lichtmetalen wielen, in grijs uitgevoerde remklauwen, zwarte buitenspiegelkappen en achterspoiler, Recaro-sportstoelen en het Quaife limited-slip differentieel. Als showroom op de cake ondergaat de Focus RS Heritage Edition een zogeheten FPM375 Mountune motorupgrade voor de 2.3-viercilinder. Door de door de dealer uitgevoerde motormodificatie stijgt het overboost vermogen van 350 tot 375 pk en neemt het Koppel van 470 Nm tot 510Nm toe.

 

De Engelse importeur is actief rond het afscheid van de Focus RS. Eerder presenteerde de importeur al de Red Edition, een in rood gespoten Focus RS.