Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Opvolger McLaren F1 gaat Speedtail heten

Wat zijn indrukwekkende autonamen? Mercury Cougar misschien? Ford Mustang, Triumph Stag, Aston Martin Vanquish? We beginnen aan McLaren Senna te wennen, maar hij krijgt gezelschap van de ietwat vreemd genaamde McLaren Speedtail.

099_speedtail

En vergeet niet, die Speedtail wordt de opvolger van de legendarische McLaren F1. Speedtail, Speedtail… Wij voelen hem nog niet echt. Maar goed, de supersportwagen die aan die naam vast zit, wordt in oktober onthuld.  En net als de McLaren F1 heeft hij drie zitplaatsen, met de bestuurder in het midden en de passagiers daar schuin achter.

Meer vermogen dan P1

Voor de aandrijving zorgt McLarens bekende twinturbo V8, die voor de gelegenheid ondersteuning krijgt van een elektromotor. Precies zoals in de P1 dus. De Speedtail krijgt waarschijnlijk echter meer vermogen en koppel dat de P1, die 916 pk en 900 Nm sterk was. Volgens McLaren moet de Speedtail namelijk een hogere topsnelheid krijgen dan de F1.

Snelste auto

De McLaren F1 werd van 1992 tot en met 1998 gebouwd in een oplage van precies 106 stuks. Het spektakelstuk uit Woking werd aangedreven door een 627 pk leverende 6,0 liter V12 van BMW en haalde in maart 1998 een topsnelheid van 386,4 km/h. Daarmee was de F1 ruim tien jaar lang de snelste productieauto ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.