Autovisie
Autovisie Nieuws 21 nov 2016

‘Nieuwe Jaguar F-Type krijgt een middenmotor’

Jaguar richt zich volop op de toekomst. In navolging van het eerste elektrische model, de I-Pace, kunnen we zomaar een Jaguar F-Type-opvolger met middenmotor verwachten.

Ian Callum bij de Jaguar I-Pace - Autovisie.nl

Jaguar F-Type

En niet de eerste de beste persoonlijkheid stelt ons een dergelijke auto in het vooruitzicht. Jaguars vermaarde designtopman Ian Callum heeft zelf in een interview aangegeven wat de opvolger van de huidige Jaguar F-Type radicaal anders zal doen dan z’n voorganger.

“Een eerder prototype van onze F-Type had al een middenmotor”, aldus de ontwerper. “Die kwam er alleen niet. Maar ik denk dat we die nog wel mogen maken, omdat we een sportautomerk zijn. Die discussie wordt al gevoerd. We weten nog niet wat het zal worden. In elk geval hoeft een Jaguar niet per se een lange, welvende motorkap te hebben. Kijk maar naar de I-Pace.”

Jaguar F-Type SVR - Autovisie -26

Ian Callum

Callum sprak zich uit tijdens de recente Los Angeles Auto Show, waar het Britse merk voor het eerst het doek haalde van de Jaguar I-Pace – de allereerste elektrische auto van de fabrikant. De ontwerper lichtte toe waarom dat een crossover-SUV is, en geen sportwagen.

“Vanwege het accupakket, dat ruimte inneemt. In een sportauto wil je nog steeds een lage zitpositie kunnen hebben. Dan zit je ‘zoveel mogelijk’ in de auto. Maar het is tijd dat we proporties van de auto veranderen. Dat zit al jaren in mijn hoofd. We houden allemaal van supercars met een middenmotor, en hun cabine voorin.”

BEKIJK DE VIDEO: GEFACELIFTE JAGUAR F-TYPE HUILT OVER DE NÜRBURGRING

Uiteraard volgen er meer elektrische modellen van het statige, sportieve Britse merk: “Onze eerstvolgende auto wordt misschien nog niet elektrisch, maar uiteindelijk komt ‘ie zeker. Op enig moment moet je door in het leven. Daarom lijken Jaguars van nu ook niet meer op oude Jaguars.”