Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 jun 2021

Tesla-rijder krijgt opmerkelijke boete bij fabriek van General Motors

Een parkeerboete is natuurlijk terecht als je je auto foutief parkeert, maar in de Verenigde Staten liep een Tesla-rijder wel tegen een heel opmerkelijke prent aan. Hij kreeg die op de parkeerplaats van de General Motors-fabriek in de staat Missouri.

Waarom? Hij had z’n auto prima geparkeerd, maar wel op de verkeerde plek. De Tesla was volgens de bewaking van het terrein namelijk een ‘buitenlandse auto’. Best opmerkelijk, omdat de betreffende Model 3 onlangs nog tot ‘de meest Amerikaanse auto van 2021’ werd gekroond door Cars.com.

Speciale parkeervakken

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je een boete krijgt als je ergens met een auto van buitenlandse makelij parkeert. Er zijn fabrikanten die speciale parkeervakken bij hun fabrieken hebben gerealiseerd, zodat eigen auto’s bij elkaar kunnen staan. Maar daarnaast heeft General Motors dus ook nog speciale secties voor binnen- en buitenlandse auto’s. Het is daarbij ook zeker niet de enige fabrikant die dat doet, zo meldt The Drive.

Tesla maakt belofte rondom krankzinnige Model S toch niet waar

De betreffende Model 3-rijder parkeerde zijn Tesla daarom in een parkeervak dat niét voor een General Motors-auto is bestemd, maar wél voor een Amerikaans model. Maar toen-ie terugkwam bij z’n auto, had hij een prent op z’n ruit. Reden? Hij had een ‘buitenlandse auto’ op een plek voor een ‘binnenlandse auto’ gezet.

Tesla ticket

Reactie van General Motors

Uiteraard plaatste de Tesla-rijder de ticket direct op de sociale media, waarna General Motors ook snel reageerde. “Onze fabriek in Wentzville heeft, net als onze andere faciliteiten, een parkeerbeleid voor GM-voertuigen, niet-GM binnenlandse voertuigen en buitenlandse voertuigen. De fabrieksbeveiliging dacht per ongeluk dat de Tesla een buitenlandse auto was en schreef daarom een bekeuring uit.”

Opmerkelijk, gezien de naamsbekendheid die Tesla momenteel heeft. En dus kunnen we dit voorval ook zomaar zien als een grap vanuit General Motors, al doet deze misvatting het bedrijf waarschijnlijk niet veel goed. Een gelukje overigens voor de Model 3-eigenaar: hij hoefde sowieso geen boete te betalen voor zijn parkeeractie. Een ‘boete’ op een parkeerterrein van General Motors is slechts een waarschuwing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.