Komend weekeinde, op het autofestijn in Monterey (Californië), lanceert Lamborghini het sluitstuk van zijn Aventador-familie. De Aventador SVJ zal op de Amerikaanse grond zijn werelddebuut beleven. De sportwagen komt er in twee varianten en zal in een gelimiteerde oplage worden gebouwd.

lamborghini aventador svj


In Monterey stelt Lamborghini de Aventador SVJ als coupé voor. In totaal zullen er 600 exemplaren van worden gebouwd. In het Italiaanse Sant’Agata Bolognese rollen de eerste SVJ’s reeds van de band. Nadat de gelimiteerde productie is beëindigd, schakelt het sportwagenmerk over op de roadster. Het verkoopvolume van de open tweezitter is beperkt tot slechts 500 stuks. Naar verluidt heeft Lamborghini al meer kopers voor de twee limited editions. Hoeveel personen op de reservebank zitten, is niet bekend.

Lamborghini Aventador SVJ


Technische stappen

De Aventador SVJ wordt een memorabele sportwagen, aangezien het -zover bekend- de laatste supercar met een atmosferische V12-motor zonder elektrokracht van een merk wordt. Voor de opvolger van de Aventador stapt Lamborghini over op een hybride-aandrijflijn. Maar de Italianen nemen niet stilzwijgend afscheid van de klassieke twaalfcilinder. Door enkele technische ingrepen aan het blok en een gewijzigd uitlaatsysteem neemt het vermogen van de Aventador SVJ in vergelijking met de Aventador S met 50 pk toe tot 770 pk. In vergelijking met de Aventador SV ligt het vermogen nog altijd 20 pk hoger. Het koppel van de aangepaste V12 neemt tot 720 Nm toe. Het prestatieniveau neemt logischerwijze toe. De SVJ sprint van stilstand naar 100 km/h in zo’n 2,8 tellen. De topsnelheid ligt boven de 350 km/h.

Lamborghini Aventador SVJ


ALA

Maar de hogere prestaties zijn niet alleen te danken aan de motorische upgrade. In navolging van de Huracan Performante heeft de Aventador SVJ een ALA-aerodynamicapakket, dat voor meer downforce zorgt. De auto is bovendien lichter dan zijn broer.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!