Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Opel Insignia krijgt facelift en update met 168 LEDjes

De Opel Insignia was volgens het Duits/Franse merk hoognodig toe aan een update. Niet zo zeer voor het uiterlijk, maar vooral voor het innerlijk, want zoals we allemaal weten is het innerlijk veel belangrijker.

In januari 2020 gaat Opel de nieuwe Insignia pas echt introduceren op de Autosalon van Brussel. Maar om het jaar goed af te sluiten wilde het merk alvast de ge-updatete looks en wat technische details met de wereld delen. Zoals je op deze foto’s kunt zien is het uiterlijk amper veranderd. De bumpers zijn iets strakker getrokken en de koplampen zijn slanker geworden. En in die koplampen schuilt dan ook het belangrijkste nieuws van vandaag, want deze hebben het nieuwe IntelliLux LED Pizel Light Systeem en dat is veel beter dan het oude.

Lichtbundel

De koplampen hebben nu namelijk 168 LEDjes, 84 per stuk. Een flinke toename in vergelijking met de 32 die het vorige systeem bevatte. Daardoor wordt er meer van de weg verlicht en kan de lichtstraal beter gestuurd worden. Daardoor zullen tegenliggers ook minder snel verblindt worden omdat de Insignia hier minder licht heen zal sturen. Ook stuurt de lichtbundel mee in bochten.

Maar naast de bumpers en de koplampen is er meer te melden over de Opel Insignia. Hij heeft bijvoorbeeld veel van de moderne snufjes die je tegenwoordig op een auto mag verwachten. Denk hierbij aan Forward Collision Alert met automatische emergency braking en voetgangersherkenning. Active Lane Keep Assist, Dode hoek waarschuwing, Adaptive Cruise Control met emergency braking, Verkeersbordherkenning, Advanced Park Assist: automatisch parkeerhulpsysteem en een head-up display.

Niets

Voor de rest laat Opel nog helemaal niets los over de nieuwe Insignia. We weten dus nog niets over mogelijke nieuwe motoren en aandrijflijnen. Ook blijven de prijzen nog een geheim. Zelfs de looks van het interieur worden nog niet gedeeld. Wel weten we daarvan dat er optioneel ergonomische AGR-gecertificeerde stoelen in te plaatsen zijn.

Zoals gezegd laat Opel de nieuwe auto pas in 2020 officieel aan het publiek zien. Tegen die tijd verwachten we ook de rest van de informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.