Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Opel Corsa GSi is niet echt bijzonder

Wie deze zomer een buitenlandse Opel-dealer bezoekt, kan oog in oog komen te staan met de nieuwe Corsa GSi. Het model wordt binnenkort in heel Europa aangeboden, behalve in Nederland.

Opel Corsa GSiOpel Corsa GSiOpel Corsa GSiOpel Corsa GSiOpel Corsa GSiTurbo-Power for New Opel Corsa GSi
Opel Corsa GSi

Dat de Corsa GSi aanstaande is, is geen geheim. De fabrikant deed daar niet bepaald geheimzinnig over en toonde eerder al een teaserfoto. Autovisie liet destijds direct en als eerste weten dat de importeur bedankt voor de GSi-versie van de Corsa. Voor de Nederlandse markt krijgt het merk geen competitieve prijsstelling voor elkaar, zo liet de woordvoerder destijds weten. In Nederland zijn de prijzen gebaseerd op de CO2-uitstoot en die is in het geval van de Corsa GSi niet gunstig.

Opel Corsa GSiOpel Corsa GSiOpel Corsa GSiOpel Corsa GSiOpel Corsa GSiTurbo-Power for New Opel Corsa GSi
Opel Corsa GSi

150 pk

Nu de marktintroductie elders in Europa nadert, geeft Opel meer informatie over de compacte hatchback vrij. De auto komt voor de dag met een 1.4-benzinemotor. Door de aanwezigheid van een turbo komt het blok tot 150 pk. Het koppel ligt op 220 Nm. Het blok is niet bijzonder, aangezien het in dezelfde specificatie ook in andere modellen hangt. Het prestatieniveau is daardoor identiek aan dat van de reguliere Corsa met 1.4 Turbo-motor. Ook de Corsa GSi legt de sprint 0-100 km/h in 8,9 tellen af. De acceleratie van 80 naar 120 km/h neemt in de vijfde versnelling 9,9 tellen in beslag. De topsnelheid bedraagt 207 km/h.

Opel Corsa GSi rijdt Nederland voorbij

Turbo-Power for New Opel Corsa GSi
Opel Corsa GSi

Opgeleukt

Om het GSi-naamplaatje enigszins waar te maken krijgt de GSi-uitvoering het sportonderstel van de inmiddels verdwenen Corsa OPC. Daarnaast worden de binnen- en buitenzijde opgeleukt om onderscheid te creëren tussen de standaardversies en de GSi-uitvoering. Dus mocht u deze zomer bij een Opel-dealer in het buitenland de showroom binnenstappen, de Corsa GSi is op de volgende punten direct te herkennen: honingraat grille, carbon-look buitenspiegelkappen, verchroomd uitlaateindstuk, achterklepspoiler, rode remklauwen, grotere luchtinlaten in de grille, sportstuurwiel en Recaro-sportstoelen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.