Autovisie
Autovisie Nieuws 22 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Opel bevestigt nieuwe Mokka-e voor 2021

Opel gaat onveranderd de nieuwe generatie Mokka eind dit jaar voor het eerst aan het grote publiek tonen. Dat geeft de fabrikant aan. De levering van de nieuwe SUV zal begin volgend jaar plaatshebben.

Dat er een nieuwe Mokka in de pijplijn zit, was bekend. Ook de introductiedatum van eind 2020 was reeds een publiek geheim, maar het Duitse merk binnen het Franse PSA-concern bevestigt nu de lanceringsperiodes. Onder de vleugels van PSA werkt Opel versneld aan het verjongen van het leveringsprogramma. De Corsa werd in recordtempo uitgewerkt en uitgebracht en nu volgt de Mokka als tweede nieuwe personenauto onder PSA-vlag. De Franse autobouwer wil de introductie-agenda van de verschillende producten in dezelfde segmenten dicht bij elkaar houden, wat scheelt in de ontwikkelingskosten.

Peugeot 2008 en DS 3 Crossback

De nieuwe Mokka, die de toevoeging X van zich afschudt, is dit maal een samenwerking met PSA. Als technische basis dient het platform dat binnen de groep al wordt toegepast op bijvoorbeeld de Peugeot 2008 en de DS 3 Crossback. Dat betekent dat binnen het platform verschillende aandrijflijnen kunnen worden toegepast. Naast benzinemotoren hangt Opel er ook een elektrische aandrijflijn in, zoals de Duitsers dat ook bij de recent gelanceerde Corsa doen. De Corsa maakt eveneens gebruik van het platform. Opvallend is dat Opel de elektrische versie eerder dan de types met de verbrandingsmotoren brengt. De elektroversie gaat, in lijn met de Ampera-e en Corsa-e, Mokka-e heten.

Opel Mokka 2020
Opel Mokka 2020 opel

Opel Mokka verliest de X

De huidige Mokka, die na de facelift Mokka X ging heten, is eveneens het product uit een samenwerking. Voor de ontwikkeling werkte Opel toen samen met General Motors (GM) Daewoo, dat destijds een zustermerk van Opel was. De productie van de SUV had in eerste instantie door GM Daewoo in Zuid-Korea plaats, maar toen bleek dat de auto een succes was en daardoor lange levertijden ontstonden, verplaatste moederconcern General Motors de bouw van de populaire Opel naar de Spaanse fabriek in Zaragoza. Het bestaande model is al acht jaar in de verkoop. De nieuwste editie gaat in Frankrijk het levenslicht zien, inclusief de Mokka-e.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.