Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2015

Op de pedalen maar! Land Rover Defender-trapauto

De pepernoten liggen alweer in de winkel, dus wordt het misschien tijd om over Sinterklaascadeaus na te denken. Land Rover is u voor, want het merk introduceert deze bijzondere Defender-trapauto.

Defender Pedal Car

Hoewel, Land Rover is u helemaal niet voor, want de mini-Defender is pas te koop vanaf de lente van 2016. En bovendien moet u een flink wat geld in uw zak hebben branden, mocht u geïnteresseerd zijn. De op schaal gemaakte Land Rover gaat namelijk niet minder dan 13.600 euro kosten. Oef!

De trapauto is dan ook met de hand vervaardigd en ontworpen in de stijl van ’s werelds eerste pre-productie Land Rover. Het model is gebouwd op een aluminium chassis en heeft een eigen kenteken en chassisnummer. Hij is gespoten in Loire Blue, waarin ook een echte Defender besteld kan worden.

“De op schaal gemaakte Land Rover gaat niet minder dan 13.600 euro kosten”

Het Land Rovertje is voorzien van vering, functionerende remmen en zelfs een parkeerrem. Bovendien is hij afgewerkt met details als instaplijsten van traanplaat, treeplanken, spatlappen en offroadbanden. Door te trappen kunnen de kleine bestuurders zowel voor- als achteruit rijden.

Ze kijken daarbij uit op een gedetailleerd dashboard met een werkende claxon en een afgedekte bagageruimte. De stoelen en het stuurwiel zijn afgewerkt met leer, want op bekleding van mindere kwaliteit vlijen de jongen eigenaren hun achterwerk natuurlijk niet.