Ook volgende Opel Corsa behoudt Spaans paspoort

De Opel-fabriek in het Spaanse Zaragoza heeft de productie van de volgende generatie Opel Corsa in de wacht gesleept. De fabriek zal tevens de allereerste elektrische Corsa gaan bouwen.

Computerillustratie Schulte Design

De nieuwe generatie Corsa komt in 2019 op de markt en op basis van de nieuweling wordt een jaar later een elektrische variant uitgebracht. Het is voor het eerst dat de Spaanse productielocatie een elektro-auto gaat maken. De Duitsers in Franse handen maakten sowieso niet eerder een elektromodel in Europa, want de Ampera-e wordt betrokken van General Motors die de vijfdeurs hatchback in Amerika vervaardigt.

LEES OOK: Opel: ‘Aankomende Corsa maakt gebruik van PSA-techniek’

Vuurwerk

Opel laat de nieuwe Corsa mogelijk al dit jaar als concept zien, maar voordat het model bij de Europese dealers staat is er al een nacht lang vuurwerk afgestoten. De huidige editie dateert van 2014, maar dat model is een ingrijpende facelift van de Corsa C die in 2006 op de markt kwam. In de basis is de Corsa nog steeds een afgeleide van de eveneens nog verkrijgbare Fiat Punto. De nieuwe generatie zal op basis van de Peugeot 208 worden gebouwd.

Citroën

De fabriek te Zaragoza bouwt het model al sinds de marktintroductie. In 1982 startte de productie. Sindsdien zijn er meer dan tien miljoen eenheden van verkocht. Uit de fabriek rollen tevens de Opel Mokka X, Opel Crossland X en Citroën C3 Aircross.