Autovisie
Autovisie Nieuws 20 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Ook Renault en Mitsubishi reageren op arrestatie Ghosn

De autowereld stond gister op z’n kop toen Renault-Nissan-Mitsubishi-topman Carlos Ghosn in Tokyo werd gearresteerd wegens gesjoemel met financiële cijfers en andere wanpraktijken. Nissan bracht de fraude aan het licht en kwam direct met een reactie. Inmiddels hebben ook Renault en Mitsubishi gereageerd.

Mitsubishi Motors Corporation

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) meldt dat een ontslagprocedure wordt voorbereid, net als bij Nissan. Carlos Ghosn is bij MMC voorzitter van de Raad van Bestuur sinds het merk deel uitmaakt van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Deze week wordt de gehele Raad van Bestuur bij elkaar geroepen om het ontslag van Ghosn als voorzitter en waarnemend directeur van MMC af te ronden. Ook kondigt het merk een intern onderzoek aan naar eventuele andere wanpraktijken door Ghosn bij MMC.

Renault

Bij Renault ligt het net even wat anders. Bij het Franse merk is Ghosn behalve voorzitter ook President en CEO. Bovendien is de Franse staat met een belang van 15,01% de grootste aandeelhouder van het automerk.

Renault laat in een korte reactie weten dat onafhankelijk bestuurder Philippe Lagayette en bestuursleden Marie-Annick Darmaillac en Patrick Thomas de gehele situatie erkennen en zijn toegewijd om het belang van Renault in de alliantie te verdedigen. Een uitgebreidere reactie volgt spoedig.

LEES MEER OVER DE ARRESTATIE VAN CARLOS GHOSN

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.