Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Ferrari Enzo-ontwerper Okuyama presenteert Kode57

Echte autoliefhebbers kennen Ken Okuyama wel. Of in elk geval zijn werk, waaronder de Ferrari Enzo en Porsche 996. Zijn nieuwste ontwerp: de Kode57.

Kode57

Kode57

Okuyama werkte onder meer voor General Motors en Porsche voor hij aan de slag ging bij Pininfarina, waar de Ferrari Enzo voor een groot deel uit zijn pen kwam. Vervolgens werkte hij aan onder meer de Ferrari 599, de Mitsubishi Colt CZC en de Ferrari P4/5 van regisseur en autogek James Glickenhaus.

Zijn nieuwste creatie heet Kode57 een bevat wat opvallende elementen. Wat te denken van de achterwaarde opengaande ‘scissor’-deuren? De verlichtingsunits doen juist wel wat denken aan de Ferrari’s van zijn hand. Als geheel lijkt de auto nogal op de Pininfarina Rossa, het studiemodel met Ferrari-badge van Okuyama dat in 2000 werd onthuld.

Ferrari

Het is niet helemaal duidelijk waar de techniek in dit geval vandaan komt, maar het chassis lijkt van een Ferrari 599 GTB afkomstig. Het vermogen van de 6.0 liter V12 zou dankzij tuning van Novitec Rosso behoorlijk wat boven de 600 pk uit moeten komen.

Of de Kode57 ooit in productie zal gaan, valt te betwijfelen, al melden Amerikaanse media dat de bokser Floyd Mayweather er al een besteld heeft voor de lieve som van 2,5 miljoen dollar. In elk geval is de auto nu te bewonderen tijdens de Monterey Car Week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.