Ook Goodwood Festival of Speed wordt uitgesteld

Alle evenementen die tot en met de zomer plaatsvinden worden door de mondiale coronacrisis afgelast of uitgesteld. Dat geldt ook voor het geliefde Goodwood Festival of Speed.

Een van de grootste Engelse auto-evenementen stond dit jaar gepland van 9 tot en met 12 juli. Die datum hadden veel autoliefhebbers waarschijnlijk al in hun agenda gemarkeerd. Maar er kan nu een groot kruis door. De organisatie laat weten dat het evenement wordt uitgesteld.

Zomer

Een exacte datum voor Festival of Speed is nog niet bekend, maar het evenement vindt naar verwachting aan het eind van de zomer of aan het begin van de herfst plaats. De organisatie deelt in de komende weken de nieuwe datum. Tickets die al zijn aangeschaft blijven geldig voor het ‘nieuwe’ evenement.

Maar het nieuws bevat ook een opsteker, die uit de mond van The Duke of Richmond komt, de eigenaar van Goodwood Estate. “Het zijn dramatische en ongelooflijke tijden, maar die zullen voorbijgaan. We proberen alvast vooruit te kijken naar het fantastische moment als we jullie terugzien tijdens het Goodwood Festival of Speed voor misschien wel het beste evenement ooit.”

Niet onverwachts

Het nieuws of Goodwood Festival of Speed komt natuurlijk niet onverwachts, nadat de laatste weken al tal van auto-evenementen zijn afgelast. Dat begon natuurlijk begin maart met de autosalon van Genève. Daarna kondigden organisaties als die van de New York International Auto Show en Techno Classica aan hun evenementen uit te stellen. De grootste klassiekerbeurs van de wereld vindt vooralsnog plaats tussen 24 en 28 juni.

In Nederland moeten we het dit jaar doen zonder de International Amsterdam Auto Show, dat is verplaatst naar volgend jaar. Ook Day1 World of Cars krijgt een andere datum. Ook de Grand Prix van Zandvoort is uitgesteld. Grote evenementen die tot 1 juni plaatsvinden gaan ook niet door, gezien de verlenging van de maatregelen in deze crisistijd.

 

Goodwood Festival of Speed 2016

Goodwood Revival 2018

Reageer op artikel:
Ook Goodwood Festival of Speed wordt uitgesteld
Sluiten