Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Cupra heeft moeite met ontwikkeling Tavascan

Cupra is een paar jaar geleden uitgegroeid tot zelfstandig merk binnen de Volkswagen Groep. In 2024 breidt het haar gamma uit met de elektrische Tavascan, maar dat is nog wel een uitdaging.

Een paar jaar geleden begon Cupra met de Ateca van Seat, waarna het zich ook ging bezighouden met modellen met een plug-in hybride-aandrijflijn. Vaak op basis van een Seat-model, maar vorig jaar presenteerden de Spanjaarden hun eerste eigen model: de Formentor. Inmiddels hebben we ook de volledig elektrische Born kunnen verwelkomen.

Veel discussies

Die auto kwam niet al te gemakkelijk tot stand, zoals we je al in deze video hebben uitgelegd. Cupra maakt voor de Born namelijk gebruik van het MEB-platform van Volkswagen, dat volgens de Spanjaarden eigenlijk niet goed genoeg was voor een sportief Cupra-model. De Spaanse autobouwer heeft naar eigen zeggen veel gediscussieerd met het hoofdkantoor in Wolfsburg en ook de nodige aanpassingen aan het platform moeten doen om van de Born een echte Cupra te maken.

CUPRA Tavascan Electric Concept

Dat was nog niet al te gemakkelijk, maar tussen neus en lippen door laat de fabrikant ook weten dat er problemen zijn met de ontwikkeling van de Tavascan. “Ja, dat gaat ook nog niet zo gemakkelijk”, vertelt Carlos Gallindo, marketingdirecteur bij Cupra, zuchtend als we naast de Born staan. “We moeten nog veel werk verzetten om daar een echte Cupra van te maken.”

Groen licht kleurt oranje voor Cupra Tavascan

Marktintroductie Cupra Tavascan

Gelukkig voor Cupra hebben ze daar nog genoeg tijd voor. Volgens de laatste planning verschijnt de Tavascan namelijk pas in 2024. Dat terwijl de coupé-SUV al in 2019, tijdens de (laatste) IAA in Frankfurt, aan het publiek werd getoond. Of het uiteindelijke model optisch sterk afwijkt van het studiemodel, is niet duidelijk. De auto biedt in ieder geval plaats aan vijf personen. Voor de aandrijving van het studiemodel zorgen twee elektromotoren, die tot een gezamenlijk vermogen van meer dan 300 pk komen. De elektromotoren krijgen energie uit een accupakket met een capaciteit van 77 kWh.

Cupra Tavascan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Cupra heeft moeite met ontwikkeling Tavascan
Sluiten