Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Onthulling Aston Martin-SUV in vierde kwartaal 2019

Aston Martin komt met een luxe-SUV, dat is bekend. Het nieuwe model – dat waarschijnlijk Varekai gaat heten – wordt in het vierde kwartaal van 2019 onthuld.

Aston Martin DBX - Autovisie.nl

Momenteel werkt Aston Martin aan de bouw van een nieuwe fabriek in St. Athan, Wales. Niet alleen de aankomende SUV gaat daar worden gebouwd, maar ook elektrische modellen als de Rapide-E. Aston Martin was eerst van plan om de Varekai volledig elektrisch te maken, maar directeur Andy Palmer bevestigde eerder dit jaar dat hij een conventionele aandrijflijn krijgt. Dat betekent dat hij een twinturbo V8 van Mercedes-AMG krijgt, of de dubbel geblazen V12 van de DB11 en DBS Superleggera.

Geen coupé-SUV

De SUV werd in 2015 aangekondigd als DBX. Onder die naam introduceerde Aston Martin een studiemodel van een coupé-SUV. Het uiteindelijke productiemodel zal echter een traditionelere SUV-carrosserie krijgen. Zijn platform is volledig nieuw. De Varekai krijgt luchtvering en een systeem dat het rollen van de carrosserie tegengaat. Iets vergelijkbaars heeft de Bentley Bentayga. De Aston Martin-fabriek in St. Athan gaat begin volgend jaar open. Serieproductie van de Varekai start in 2020.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.