Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 10 nov 2020

Online een Renault bestellen, het kan!

Renault heeft een online autoverkoopplatform gelanceerd als reactie op de door COVID-19 veroorzaakte verschuiving naar digitale aankopen door consumenten. Het online bestellen van auto’s kan voorlopig alleen nog in Engeland, maar zal in de toekomst ook in Nederland mogelijk zijn. “De daadwerkelijk aankoop of lease van een auto zal in de toekomst ook online mogelijk zijn”, laat Renault Nederland vandaag aan Autovisie weten.

In november 2018 werd in de UK al ‘Dacia Buy Online’ gelanceerd. Door de complexiteit van het assortiment duurde het bij Renault twee jaar langer. Door deze twee jaar ‘vertraging’ is Renault volgens de UK-directeur niet tot nauwelijks verkopen misgelopen. “We verkopen geen duizenden auto’s op deze manier.” Toch heeft het mogelijk maken van online bestellingen wel gezocht voor meer online ‘traffic’.

Het platform

“Het nieuwe platform maakt het mogelijk om het volledige autoverkoopproces online af te ronden, op elk apparaat, inclusief volledige financiële applicaties, de toevoeging van servicepakketten en deeluitwisselingen”, zei hij. De OEM zei vandaag in een verklaring dat klanten die een voertuig kopen via het Buy Online-platform, hun voertuig kunnen “klikken en ophalen” bij hun plaatselijke Renault-dealer of thuisbezorging kunnen regelen. De gloednieuwe modellen zijn allemaal beschikbaar via de site. Wanneer een bestelservice ook in Nederland beschikbaar is kan Renault Nederland nog niet zeggen: “Een planning kan Renault Nederland nog niet geven.”

COVID-19

Naast het platform is er in april al ruimte gemaakt voor een virtuele Renault-showroom. Maar nu kunnen klanten via een chat- de aankoop afronden. Het systeem is zelf persoonlijk in te stellen. Financiële voorwaarden zijn op maat gemaakt, net zoals ze persoonlijk zouden worden gedaan. Met aanpassingen aan de aanbetaling en maandelijkse betalingen om de beste optie te bereiken. Totaal coronaproof!

Tot nu toe is dit systeem alleen in Engeland, wel kunnen wij rondlopen in deze online-showroom.

Renault Clio E-Tech

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.