Ongelimiteerde Ferrari 488 ‘GTO’ laat zich vluchtig zien

Ferrari is begonnen met de publiekscampagne voor zijn nieuwe telg, nu de Autosalon van Genève 2018 steeds dichterbij komt. Middels een video op zijn website kondigt de Italiaanse autobouwer het volgende nieuwe model aan. Het gaat om een hardcore versie van de 488 GTB.

Ferrari 488 GTO

In de afgelopen weken heeft Ferrari zijn dealercorps en verschillende Ferrari-clubs uitgenodigd om de nieuwe 488-variant te komen bekijken. Met dank aan een Chinese dealer verscheen er echter al een foto van de sportcoupé op internet. De fabrikant zelf komt nu met een video, maar toont de speciale versie van de 488 GTB alleen heel vluchtig en dus wazig. Maar de officiële fabrieksbeelden waarop de auto volledig is te zien, laten niet lang op zich wachten.

GTO

Hoe de auto gaat heten is niet bekend. Vast staat dat de roepnaam met 488 begint. Of daar vervolgens GTO aan wordt vastgeplakt is niet bekend. Het is echter wel de naam die het meest wordt genoemd. De vraag is of Ferrari die legendarische naam voor de sportcoupé zal gebruiken.
Ferrari 488 GTO

Geen limited edition

De 488 GTO, zoals we hem voor het gemak maar even noemen, treedt in de voetsporen van de 360 Challenge Stradale, de 430 Scuderia en de 458 Speciale. Het is de hardcore variant, in dit geval op basis van de 488 GTB. Net als de vorige edities komt de nieuweling aan het einde van de levenscyclus van het reguliere model. Ferrari zal de oplage niet beperken, maar reageren op de vraag vanuit de markt. Lang zal de 488 GTO niet in productie zijn, aangezien de Italianen zich opmaken voor de volgende generatie achtcilinder/middenmotor-sportwagen.

 Kanon

De 488 GTO belooft een waar kanon te worden met veel nieuwe technische innovaties. Hij krijgt onder andere wielen van volledig carbon fibre, een V8-motor met een vermogen van tegen de 750 pk en actieve aerodynamica. De auto is een stuk lichter dan de 488 GTB. De gewichtsreductie in combinatie met het veel hogere motorvermogen zorgt voor een ongekend prestatieniveau voor de 488 GTO in vergelijking tot de 670 pk sterke 488 GTB.

 Genève

Ferrari onthult binnenkort de specificaties van de sportcoupé. De auto debuteert op de Autosalon van Genève, die op 8 maart zijn deuren voor het publiek opent.