Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: vrouwen kiezen liever voor benzine, mannen voor hybride

In opdracht van Autoscout24, het Europese autoplatform, is onlangs een onderzoek uitgevoerd onder meer dan duizend Nederlanders. Er wordt onder andere gekeken naar het verschil in populariteit tussen benzine, diesel, hybride en elektrisch. Dit zijn een aantal interessante inzichten.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Nederlandse marktonderzoeker Multiscope. In totaal waren er 1607 respondenten.

Benzine extra populair onder vrouwen

Ondanks de exorbitante benzineprijzen en alle voordelen die zowel hybride als elektrische auto’s met zich meebrengen zijn benzineauto’s nog steeds het meest in trek. Het is echter wel een nipt voordeel. 25% van de ondervraagden ziet het liefst een benzineauto komen als eerstvolgende auto, terwijl het percentage dat het liefst een hybride ziet komen bijna 22% aantikt. Elektrische auto’s volgen op gepaste afstand met 18,2%.

2023, Benzine, accijns, prijs, diesel, brandstof, tanken

Een bijzonder feit is dat er een verschil zit tussen wat mannen en vrouwen het liefste als hun nieuwe auto willen zien. Als de vrouw het voor het zeggen heeft, halen ze het liefst een conventionele benzineauto in huis. Een man kiest over het algemeen echter voor een hybride.

Autobezitter geen fan van het openbaar vervoer

De benzineprijzen zijn momenteel zo hoog dat een aanzienlijk deel van de ondervraagde een alternatief vervoermiddel overweegt. Zo geeft 34,5 procent aan dat een elektrische auto aanschaffen een interessant alternatief geworden is. Onlangs bleek uit een onderzoek van Gaspedaal.nl in combinatie met Autotrack, dat 66% van de respondenten juist geen zin had om een elektrische auto te kopen vanwege diverse redenen. Dat komt dus overeen met dit onderzoek.

Elektrische auto, laden, snellader, duurder

Voor de gemiddelde Nederlander is er altijd nog de hondstrouwe fiets om op terug te vallen. 38,7% gaf aan te overwegen om vaker de fiets te pakken. Het percentage van de ondervraagden dat het openbaar vervoer als realistische oplossing ziet, is een schamele 12%. Blijkbaar voldoet het OV toch niet aan de eisen die nodig zijn om autobezitters massaal te overtuigen.

Meest gezochte auto’s

Om een beeld te krijgen van welke auto’s het meest in trek zijn heeft het onderzoek ook uitgezocht welke modellen het vaakst werden gezocht in juni. Dit waren volgens Autoscout24 de meest populaire auto’s van afgelopen maand.

Benzine Diesel Elektrisch Hybride
Volkswagen Golf Mercedes-Benz Vito Audi e-Tron Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Polo Mercedes-Benz Sprinter Tesla Model S BMW X5
Audi A3 Volkswagen Polo Renault Zoe Toyota Auris

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.