Autovisie
Autovisie Nieuws 5 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Twee uiterst zeldzame Aston Martins

Wat is er toch veel bijzonders te koop als je een beetje de veilingen afstruint! Kijk nu toch eens wat er bij Bonhams onder de hamer gaat: een zeldzame Aston Martin V8 Sportsman Shooting Brake en een nog veel zeldzamere Aston Martin Vanquish Roadster.

Die laatste stond als studiemodel op de Autosalon van Genève in 2004. De Roadster (verwachte opbrengst zo’n 700.000 euro) is ontworpen en gebouwd door Zagato en gebaseerd op een preproductiemodel van de ‘reguliere’ Vanquish coupé. Het dak werd vervangen door een glazen plaat over de achterstoeltjes, met daarin de voor Zagato zo kenmerkende ‘double bubble’-vorm. De ronde achterlichten van de Roadster komen van de eveneens door Zagato getekende DB AR1.

“Bonhams verwacht vier ton op te halen met de Shooting Brake”

Van de V8 Sportsman Shooting Brake zijn er in 1997 twee gemaakt, door Aston Martin Works Service. Beide hebben het stuur aan de linkerkant en zijn uitgevoerd in dezelfde kleurencombinatie, met de carrosserie gespoten in British Racing Green. Het enige verschil tussen de twee is de positie van de achterlichten. Die zijn bij deze Shooting Brake getrapt en zitten bij de andere naast elkaar. Bonhams verwacht bijna vier ton op te halen met deze bijzondere Aston Martin.

Foto’s: Bonhams

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.