Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: stoffige Aston Martin DBS

Dertig jaar lang stond hij in een schuur weggestopt, maar binnenkort mag deze Aston Martin DBS uit 1968 eindelijk weer de buitenlucht in. Hij wordt over drie weken geveild in het Engelse Silverstone.

Barnfind

Je zou zeggen dat inmiddels elke schuur leeggeroofd is, maar toch worden er nog steeds verlaten bijzondere auto’s gevonden. Zo ook deze Aston Martin DBS. Hij werd op 5 november 1968 geleverd aan zijn eerste eigenaar in het Engelse Surrey. Anderhalf jaar later, in april 1970, was hij hem alweer beu en werd hij te koop aangeboden. De volgende eigenaar nam hem mee naar het kanaaleiland Jersey. In zestien jaar reed hij er slechts 30.565 mijl mee, net geen 49.000 kilometer. Nu is dat nog best een prestatie, aangezien Jersey maar 119,5 vierkante kilometer groot is. Ter vergelijking: Nederland is zo’n 33.883 vierkante kilometer groot.

LEES OOK: BINNENKORT OOK IN DE FILE, DE ASTON MARTIN VULCAN

Dertig jaar

In 1986 verdween de Aston Martin DBS de schuur in, waar hij nu pas uit gaat komen. De elementen zijn niet heel vriendelijk geweest voor de klassieke Brit. Hij heeft wel meer dan een uitgebreide poetsbeurt nodig om weer in topstaat te komen. De carrosserie heeft de nodige roestplekken en ook het interieur is compleet verweerd. De volgende koper zal er een flinke klus aan hebben om hem weer in concoursstaat te krijgen.

Veiling

Op 20 mei gaat de Aston Martin DBS bij Silverstone Auctions onder de hamer. De verwachte opbrengst is 50.000 tot 60.000 pond, zo’n 63.000 tot 76.000 euro. In een mooie staat gaat een DBS voor een bedrag van ongeveer 200.000 tot 250.000 euro. Het restaureren waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.