Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Onder de hamer: Mercedes-Benz met hagedissenleer

Een showstopper, zo kun je deze Mercedes-Benz 680 S het beste noemen. Jaar in jaar uit heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept en nu wordt hij geveild. Volgend weekend moet de bijzondere Benz tijdens de Villa Erba veiling een nieuwe eigenaar vinden.

Mercedes-Benz 680 S - Autovise.nl

Huid duur verkopen

Het is niet zomaar een Mercedes, deze Mercedes-Benz 680 S. De auto heeft het zogenaamde Torpedo-Sport koetswerk van J. Saoutchik. In het interieur vinden we onder meer hagedissenleer. Tijdens de restauratie werden er maar liefst 760 nieuwe huiden gebruikt, en niet zonder resultaat. Sinds 2012 rijgt de Mercedes uit 1928 de prijzen aaneen op concoursen. Interesse? Reken op een bedrag van rond de 8 miljoen euro.

Talbot-Lago

Een ander klapstuk is een zeldzame variant van de Talbot-Lago T150-C SS. De verwachting is dat de zogenaamde Goutte d’Eau Coupé uitvoering van de Talbot-Lago afgehamerd wordt voor minder dan de helft. Maar dat maakt de door Figoni et Falaschi gebouwde carrosserie er niet minder bijzonder op, er zijn er immers maar twee gemaakt.

Eervolle vermeldingen

De eervolle vermelding gaat naar een nagenoeg originele (want overgespoten) BMW 507 Roadster. Het exemplaar uit de eerste serie van 252 stuks heeft de afgelopen 50 jaar slechts 73000 kilometer gelopen. Ook de originele Becker radio zit er nog in.

BMW 507 Roadster I - Autovisie.nl

De gefortuneerden der aarde hebben aankomend weekend ook andermaal de kans een Ferrari LaFerrari op de kop te tikken, of een van de slechts 27 gebouwde exemplaren van de straatlegale McLaren P1 GTR. Het monster uit Maranello, die overigens zijn onderhoud genoot bij Kroymans Ferrari in Hilversum, moet tussen de 2,75 miljoen en 3,2 miljoen euro op brengen, de McLaren nog iets meer: 3,6 miljoen euro.

Tot slot mag ook de Porsche 964 Carrera RSR 3.8 uit 1993 niet onvermeld blijven, de aandacht voor exoten uit Zuffenhausen is immers onverminderd groot. Dit blijkt onder meer uit de verwachte prijs waarvoor dit raceklare exemplaar van eigenaar zal wisselen: meer dan 2 miljoen euro. Het paarse lichtmetaal moet je smaak zijn, maar vers is hij zeker: er staat slechts 10 kilometer op de teller.

LEES OOK: ONDER DE HAMER: PORSCHE 964 CARRERA RSR MET 10 KM OP DE TELLER

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.