Autovisie
Autovisie Nieuws 24 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Mercedes-Benz 560 SEC AMG ‘Widebody’

Pardon? Gaat RM Sotheby’s op de Jacobse en Van Es-toer? Bij het gedistingeerde veilingshuis horen klassieke Ferrari’s onder de hamer te gaan, geen woonwagen-Benzen uit de jaren tachtig. Of is deze Mercedes-Benz 560 SEC AMG inmiddels een bonafide klassieker geworden?

Hij is hoe dan ook een zeldzaamheid. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig zijn er waarschijnlijk niet meer dan vijftig exemplaren van de 560 SEC AMG ‘Widebody’ gebouwd. Het exemplaar dat eind januari in Phoenix, Arizona bij opbod wordt verkocht, is nummer achtentwintig.

De Mercedes is nieuw verkocht aan een Japanse liefhebber, die weliswaar zuinig op de auto was, maar er toch nog 90.000 km mee heeft afgelegd. En dat is vooral in het met zwart leer beklede interieur te zien, waar hier en daar wat lichte gebruikssporen aanwezig zijn.

“De eerste eigenaar betaald in 1989 zo’n 200.000 dollar voor zijn Mercedes”

Deze 560 SEC AMG begon zijn leven overigens als een ‘gewone’ Mercedes. AMG was eind jaren tachtig nog onafhankelijk, ook al had het bedrijf een hechte band met het merk met de driepuntige ster. Begin jaren negentig werd AMG gekocht door Mercedes.

De eerste eigenaar betaalde in 1989 zo’n 200.000 dollar (gecorrigeerd voor inflatie en omgerekend zo’n 350.000 euro) voor zijn Mercedes en de ombouw tot een AMG. De auto kreeg onder meer een door AMG ontwikkelde 6,0 liter V8 met 385 pk, een bodykit en een aangepaste ophanging.

Wat de 560 SEC AMG nu moet opleveren, heeft RM Sotheby’s nog niet bekendgemaakt. Hij mag in ieder geval zonder reserve weg, dus verkocht wordt de Mercedes sowieso.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.